Surova istina ili mržnja legende prema Haalandu? "Poprilično beskoristan i prosječan igrač s loptom"
Rafael van der Vaart ne smatra norveškog napadača klasom od fudbalera (Foto: EPA)

Van der Vaart čvrsto stoji iza svojih riječi

Surova istina ili mržnja legende prema Haalandu? "Poprilično beskoristan i prosječan igrač s loptom"

Midhat Šljivak

Erling Haaland ponovo je nestao s bitne utakmice Manchester Cityja. U Madridu Norvežanin nije pokazao ništa protiv Real Madrida (3:3), a legendarni nizozemski fudbaler Rafael van der Vaart ga nije nimalo štedio u komentaru meča.

Spektakularan meč odigrali su protekle noći na Santiago Bernabeu u Madridu ekipe Reala i Manchester Cityja. Publika je uživala u šest pogodaka, no fudbalski analitičari su primijetili kako je napadač Građana Erling Haaland ponovo 'nestao' u jednoj velikoj utakmici.

Haalanda često nazivaju igračem za male timove. Kada je potrebno razbiti neki veliki tim, njega nema ni na mapi, a legendarni Nizozemac Rafael van der Vaart ga je nazvao beskorisnim na terenu kada ne postigne pogodak.

Nekadašnji fudbaler je bio poprilično grub prema Norvežaninu. Nije ga štedio u svom TV nastupu.

"Erling Haaland je bio veoma loš. Poprilično beskoristan igrač ako ne postigne pogodak. Prosječan igrač na lopti", rekao je Van der Vaart.

Oglasi

Na komentar novinara da svi dobro znaju kako Haaland nije svjetska klasa fudbalera već samo jako dobar strijelac, nekadašnji reprezentativac Nizozemske dodaje:

"Znam to, ali svi smo očekivali barem malo više od onog što je pokazao večeras. Čak su ga i saigrači izbjegavali. Bio je uvjerljivo najgori na terenu", rekao je Van der Vaart.

Van der Vaart je poprilično brutalan u komentarima

Rafael van der Vaart je poprilično brutalan u svojim komentarima utakmica. Nimalo ne štedi velike zvijezde.

Defanzivac Manchester Uniteda Harry Maguire mu je bio najčešća meta. Za njega lošiji defanzivac ne postoji. Nazvao ga je s*anjem.

"Dosta pričam o Maguireu i pokušavam izbjeći priču o njemu, ali čovjek je sra*e. To moram uvijek reći", rekao je Van der Vaart i dodaje:

Oglasi

"Nikako se ne mogu pomiriti s činjenicom da ga je Manchester United platio 90 miliona eura. Pa, bolje igrače možete pronaći u amaterskim ligama u Nizozemskoj", poručio je Van der Vaart.

Nije nekadašnja nizozemska fudbalska zvijezda nikoga štedjela u komentarima. Žrtve su mu bili Lionel Messi, Joan Laporta, nizozemski selektori, a sada je na red došao i Erling Haaland.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

41-godišnjak iza sebe ima veliku karijeru u kojoj je igrao za Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham, Betis, Midtjylland i Esbjerg.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Kad samo skontaš da su madridski klovnovi prošlu godinu proveli pljujući po Bogu fudbala što je on dobio Zlatnu loptu, a ne ovaj malo iznad prosjeka napadač.
1 3
user1676286668
Istina ni babo mu nije ništa bio bolji...još jedna dvije povrede i on je gotov.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi