Nekad Seaman, danas Raya: Svijet se divi odbrani golmana Arsenala

Čudesan je

Nekad Seaman, danas Raya: Svijet se divi odbrani golmana Arsenala

Midhat Šljivak

Arsenal i Tottenham trenutno igraju derbi meč 6. kola engleskog Premiershipa, a susret je očekivano pun uzbuđenja. Istakao se posebno španski golman na golu Topnika David Raya koji je imao nekoliko čudesnih odbrana, a o jednoj iz 38. minute će se pričati.

David Raya stigao je u ljetnom prijelaznom roku u redove Arsenala. Mnogi su se pitali zašto Mikel Arteta dovodi španskog čuvara mreže pored Aarona Ramsdalea, a dosta je kritike bilo što mu je sunarodnjak postao broj jedan.

Današnjim nastupom protiv Tottenhama vjerovatno su dobili sve odgovore. Raya je najzaslužniji što Spursi nemaju vodstvo u ovom derbiju jer je imao nekoliko spektakularnih odbrana.

Posebno se ističe situacija iz 38. minute. Brennan Johnson je imao prazan gol ispred sebe, šutirao je, ali se potom pojavljuje Raya i čudesnom odbranom spašava Arsenal.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1705939998288040218[/twitter]

Oglasi

Ova odbrana strašno je podsjetila na čuvenog golmana Topnika Davida Seamana koji je prije nešto više od 20 godina protiv Sheffield Uniteda izveo spektakularnu odbranu u duelu FA Kupa.

Ipak, ni Raya nije mogao ništa napraviti četiri minute kasnije kada je Heung-Min Son pogodio za 1:1. Prethodno je Arsenal stigao do vodstva autogolom Cristiana Romera.

David Raya je rođen u Barceloni. Igrao je za Cornellu, a u Engleskoj je od 2012. godine kada je došao u ekipu Blackburn Roversa.

Od 2019. godine je stajao među stativama Brentforda. Branio je čudesno i to je dovelo do interesa Arsenala i transfera u ljeto ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

28-godišnji Španac stigao je na posudbu vrijednu tri miliona funti uz obaveznu kupovinu za dodatnih 27 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Seamanu su se svi DIVILI...hhahahha, neka ovaj panj bude KAO SEAMAN i svi sretni....jojj smijurije od kluba..
0 1
Tutumaca
Kad bude liga prvaka onda se javi misu zguzeni do tad nauci koje je natjecanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi