Arsenal se sa stilom vratio u Ligu prvaka, Lens u Andaluziji pokazao da će biti tvrd orah
FOTO: EPA

Liga prvaka, grupa B

Arsenal se sa stilom vratio u Ligu prvaka, Lens u Andaluziji pokazao da će biti tvrd orah

Haris Zilić

Odigrane su i prve utakmice u grupi B ovosezonske Lige prvaka, a prvo kolo obilježio je povratak Arsenala u najelitnije klupsko takmičenje i to na furiozan način.

Topnici su u prvom kolu grupe B u Londonu deklasirali PSV Eindhoven rezultatom 4:0.

Poveo je Arsenal već u osmoj minuti golom Sake, a Trossard u 20 minuti pogađa za 2:0 i tu je bilo jasno da PSV nema šta da traži u Londonu.

U 38. minuti Gabriel Jesus koristi asistenciju Trossarda i pogađa za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još nekoliko prilika pred golom Električara iz Eindhovena, a za 4:0 pogađa Odegaard u 70. minuti susreta na asistenciju Nelsona.

Iako su mnogi Lens smatrali blagim autsajderom ove grupe, večeras su pokazali da će biti itekako tvrd orah.

Oglasi

Francuski klub je namučio Sevillu na njihovom terenu u Andaluziji, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Povela je Sevilla sa 1:0 u devetoj minuti golom Ocamposa na asistenciju Rakitića, a u 24. minuti golčinu za 1:1 iz slobodnog udarca postiže Fulgini. To se ispostavilo i kao konačan rezultat utakmice.

Liga prvaka, grupa B, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsenal - PSV Eindhoven 4:0 (Saka 8', Trrosard 20', Gabriel Jesus 38', Odegaard 70')

Sevilla - Lens 1:1 (Ocampos 9'/Fulgini 24')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1687016614
The Gazz opet kenjaš fukaro
0 0
DOKTOR_GAZ_
Utakmica koja AR567ALA nije ucinila VELIKANOM..dok drugi timovi samaraju VELIKANE, ovi levati slave pobjedu protiv MRTVOG PSV-a..zato su tu gdje jesu..TRECI RAZRED EVROPSKOG FUDBALA, sa NULAEVROPSKIH TROFEJA..0, N U L A..kad pitas navijaca AR567ALA koji ti je EVROPSKI TROFEJ NAJDRAZI, on ti pocne pricati o PRODAJI DRESOVA...toliko..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi