David Silva djeluje skromno, ali je napravio takvo carstvo da mu i buduća unučad mogu mirno spavati

Nikada nije dobio priznanje kakvo zaslužuje

David Silva djeluje skromno, ali je napravio takvo carstvo da mu i buduća unučad mogu mirno spavati

Admin Čaušević

Bez sumnje David Silva je jedan od najboljih veznjaka svoje generacije, istinski čarobnjak s loptom nikada nije dobio priznanje kakvo zaslužuje. U jesen karijere uživa u igrama u dresu Real Sociedada, a istovremeno vodi računa o poslovnom carstvu koje je izgradio.

Silva je većinu svoje karijere proveo igrajući za Manchester City, čak 10 godina. Sa Građanima je osvojio veliki broj trofeja i kod svakog trenera je bio nedodirljiv.

Po prirodi skroman nikada se nije isticao i nastojao da bude zvijezda, ali na terenu je uvijek briljirao, tome svjedoči i izjava Edina Džeke koji ga je izabrao za najboljeg saigrača.

"Silva je u stanju da uradi s loptom nevjerovatne stvari i ne zovu ga 'mali mađioničar' za džabe. Taj tip je briljantan s nogama, može šta god hoćete s loptom", prije nekoliko godina je kazao današnji napadač Intera.

Sa 37 godina na plečima Silva i ove sezone igra zapaženu rolu u La Ligi na pravom putu je da odvede Real Sociedad u Ligu prvaka, po prvi put nakon decenije.

Oglasi

Baskijci četiri kola prije kraja drže četvrto mjesto sa pet bodova viša u odnosu na petoplasirani Villarreal te su u odličnoj poziciji da zaigraju u elitnom takmičenju po prvi put još od sezone 2013/2014.

Silva je standardan sa 33 nastupa, njegovo iskustvo je od krucijalnog značaja, a za vikend je u remij protiv Girone uspio i zabiti gol.

I dok na terenu još uvijek nije rekao posljednju riječ van terena je izgradio takvo poslovno carstvo da mu i nerođena unučad ne moraju brinuti za svoju finansijsku sigurnost.

Bila je 2019. godina kada je osnovao svoju finariju sa zemljištem od skoro milion kvadrata, a u prve dvije godine berbe proizvedeno je više od 100.000 boca.

Oglasi

Boce vina se prodaju u restoranima više klase u SAD-u, Engleskoj, Njemčkoj, Portugalu i Španiji, a neke koštaju i do 170 eura.

Osim toga, Silva ima dva kluba na plaži, 125 apartmana, hotel od 22 sobe, golf za teren te odmaralište sa 88 kuća. Kakav njuh ima za pas ili asistenciju, za Silvu je isto i sa poslovnim poduhvatima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, španski veznjak je već dugi niz godina u vezi sa Jessicom Suarez Gonzalez i ovaj par ima dvoje djece, kćerku Adrianu i sina Matea.

Silva je ranije ispričao kako se njegov sada petogodišnji sin Mateo rodio prije vremena te da je pet mjeseci proveo u bolnici te je jedva preživio. Na sreću, danas je veseo i nasmijan dječak te uživa u ljubavi svojih roditelja.

Top Komentari

rizzvy
a možda ima vw golf, kojim se voza po terenu?
0 0
Chelsea1
Nije dobio priznanje jer je sebicno ****o
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi