David Silva udario ženu, morat će joj platiti zbog toga

Tučnjava na Kanarskim otocima

David Silva udario ženu, morat će joj platiti zbog toga

E. Škorić

David Silva, bivši nogometaš Manchester Cityja, a sada Real Sociedada, potukao se ovog ljeta na karnevalskom događaju na Kanarskim otocima. Sud je presudio u njegovom slučaju i naložio plaćanje kazne od 1080 eura.

Kanarski medijski servis "Tiempo de Canarias" došao je do presude Istražnog suda br. 3 San Bartolome de Tirajana.

Prema njemu, nogometaš Real Sociedada mora platiti kaznu od 1080 eura jer je udario mladu ženu tokom tučnjave koja se dogodila 19. juna ove godine tokom jedne karnevalske zabave u Maspalomasu.

Prema presudi, u tučnjavi su sudjelovali i igračev brat Fernando Antonio Jimenez Silva i treća osoba koja je kamenom udarila drugog čovjeka, a drugom prijetila nožem. Suđenje u ovom slučaju nije održano jer su svi optuženi priznali krivnju. Za sada se Real Sociedad nije javno oglasio po ovom pitanju.

Internetska stranica "Tiempo de Canarias" objavila je detalje objavljene presude. David Silva je imao "namjeru potkopati fizički integritet žrtve kako bi je čvrsto uhvatio za ruku, uzrokujući da ona padne." Zbog toga je mlada žena "zadobila posttraumatske bolove u vratu, kontuziju lijevog lakta, lijevog prsta i oba koljena, zbog čega je potrebna liječnička pomoć".

U obrazloženju presude sudija Francisco Javier Ramirez de Verger Vargas naznačio je da je kazna od 1080 eura ekvivalentna plaćanju od 12 eura dnevno u razdoblju od tri mjeseca. Riječ je o kazni za "počinitelja lakšeg prekršaja u obliku povrede, uz supsidijarnu osobnu odgovornost u slučaju neplaćanja jednog dana zatvora za svaka dva neplaćena dnevna obroka".

Oglasi

Sudija je također nametnuo obavezu da se mladoj ženi nadoknadi 520 eura za građansku odgovornost (280 eura za "povrede" i 240 eura za "materijalnu štetu").

David Silva je ove sezone odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima. Nije imao ni gol ni asistenciju. Real Sociedad je nakon šest kola osmi na tabeli s 10 bodova (tri pobjede, remi i dva poraza). Oni za liderom Real Madridom zaostaju osam bodova .

U aprilu ove godine Sociedad je objavio kako je sa Silvom potpisan ugovor na još godinu dana, pa će ostati u klubu najmanje do sljedećeg ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su mnogi španskog veterana već vidjeli u nogometnoj mirovini, on je odlučio da nastavi s igranjem, pa je produžio ugovor s Real Sociedadom. U Sociedad je došao još 2020. godine, nakon što je prethodno godinam sa dosta uspjeha nosio dres Manchester Cityja.

Sa španskim klubom iz San Sebastiana osvojio je Kup kralja prošle godine, a uprava kluba nagovorila ga je na ostanak barem još jednu sezonu, odnosno do ljeta 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi