Trezeguet je izabrao najboljeg napadača svijeta

Legendarni Francuz

Trezeguet je izabrao najboljeg napadača svijeta

A. Čaušević

U prvoj dekadi 21. stoljeća David Trezeguet je bio u grupi najboljih napadača svijeta, a svoje najbolje fudbalske godine je proveo u Juventusu. 

Trezeguet je već nekoliko godina u fudbalskoj penziji, a danas je konkurencija za najbolju "devetku" žestoka manje-više kao i kada je Francuz igrao.

Romelu Lukaku, Karim Benzema, Luis Suarez, Edin Džeko, Robert Lewandowski, Erling Haaland su samo neki od najboljih napadača današnjice.

Trezeguet smatra kako je trenutno najbolji napadač svijeta Robert Lewandowski iz Bayerna. Objasnio je i zašto.

"Reći ću da je Lewandowski najbolja devetka na svijetu. Posjeduje sve. Brz je kada treba, koristi lijevu i desnu nogu, dobro kontroliše loptu", kazao je Trezeguet.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ali ako gledajući model za budućnost, onda je Haalant prototip kako će napadači izgledati u narednom destljeću. Krupan je, jak, postiže golove", kazao je bivši francuski napadač.

Trezeguet je bio član generacije Francuske koja je osvojila Svjetsko i Evropsko prvenstvo 1998. i 2000. godine. Za Juventus je na 320 utakmica postigao 171 gol.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi