David Villa dobio nagradu za najboljeg igrača

Najbolji fudbaler Amerike za ovu sezonu

David Villa dobio nagradu za najboljeg igrača

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Barcelone, David Villa, odlučio je svoju karijeru nastaviti u američkom MLS-u gdje je nastavio oduševljavati.

Villa je u prošloj sezoni u dresu New York Cityja postigao 23 gola, te je upisao četiri asistencije. Španski fudbaler danas je proglašen za najboljeg igrača MLS-s u 2016. godini sa 25,9% glasova.

Drugo mjesto zauzeo je igrač New York Red Bulla, Saša Klještan. Villa je nakon epizode u Atletico Madridu na ljeto 2015. godine odlučio da svoju karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nekadašnji fudbaler Barcelone u dresu novog kluba pruža sjajne partije, te još uvijek nema namjeru da okači kopačke o klin. Njegov tim ovu sezonu završio je na drugoj poziciji Istočne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti