David Villa otkrio ime novog kluba!

Ponovo će igrati s Iniestom

David Villa otkrio ime novog kluba!

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Barcelone, David Villa, prije nekoliko dana je saopštio da završava svoju avanturu u Sjedinjenim Američkim Državama i da više neće nastupati u dresu New York Cityja.

Iskusni 37-godišnji napadač je otkrio da neće produžiti ugovor s američkim timom, te da će već od januara biti slobodan fudbaler. U španskim medijima se dosta špekulisalo o tome da će se legendarni napadač vratiti u La Ligu i odigrati još jednu sezonu na najjačem nivou, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Villa je na društvenim mrežama otkrio gdje će nastaviti karijeru, te poručio da će ponovo zaigrati sa svojim bivšim saigračem iz Barcelone i reprezentacije Španije. Iako je imao ponude iz domovine na kraju je odlučio da se okuša u Japanu gdje će nastupati za Vissel Kobe.

U ovoj ekipi već nastupaju dvije zvijezde Andres Iniesta i Lucas Podolski, a sada će im se pridružiti i Villa. Španac je na Twitteru otkrio da će ponovo zaigrati s Iniestom, te da se raduje što će se okušati u dalekom Japanu. Još uvijek nije poznato koliko će ostati u ovom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti