David Wagner napustio klupu Huddersfielda

Sporazumni raskid saradnje

David Wagner napustio klupu Huddersfielda

Huddersfield, trenutno posljednjeplasirana ekipa Premiershipa, je danas obajavio da je sporazumno raskinuo saradnju sa trenerom Davidom Wagnerom.

Njemački strateg, inače kum Jurgena Kloppa, je bio kreator promocije Huddersfielda u Premier ligu, ali je sada odlučio da je vrijeme da se pozdravi sa "Terijerima".

Prvi čovjek Huddersfielda Dean Hoyle je poručio da klub nije imao namjeru otpustiti Wagnera bez obzira na slabe rezultate ove sezone, ali da se u razgovoru sa njemačkim stručnjakom došlo do zaključka da je raskid saradnje najbolja opcija u ovom trenutku.

"Želim se zahvaliti Davidu za sve što je postigao u Huddersfieldu u protekle tri i po godine", poručio je Hoyle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još nije poznato ko bi mogao zamijeniti Wagnera na poziciji šefa struke, dok će ekipu Huddersfielda u predstojećem meču PL protiv Manchester Cityja voditi Mark Hudson, bivši fudbaler Huddersfielda koji je od januara ove godine i trener U23 ekipe ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi