Davide Zappacosta potpisao za Chelsea

Plaćen 28 miliona eura

Davide Zappacosta potpisao za Chelsea

Pred sami završetak prelaznog roka novo pojačanje predstavio je i Chelsea.

Aktuelni prvak Engleske je ekipu pojačao Davideom Zappacostom, 25-godišnjim desnim bekom (po potrebi i krilom) koji je na Stamford Bridge stigao iz Torina.

Ovaj Italijan je sa Chelseajem potpisao četverogodišnji ugovor, a plaćen je 28 miliona eura.

"Moj san je uvijek bio da igram u Premier ligi i izuzetno sam ponosan i uzbuđen što mi se to ostvarilo. Drago mi je zbog dolaska u Chelsea, jedva čekam da počnem raditi sa ekipom i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano", rekao je Zappacosta nakon potpisivanja ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Davide Zapacosta je posljednje dvije sezone proveo igrajući za Torino u koji je 2015. godine stigao iz Atalante, a prethodno je nastupao za Avellino.

Za reprezentaciju je debitovao u novembru prošle godine a do sada je sakupio četiri nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi