Kapiten Sj. Irske se oglasio pred početak meča: "Hvala vam na porukama, a sada idemo po pobjedu"

Večeras postaje rekorder

Kapiten Sj. Irske se oglasio pred početak meča: "Hvala vam na porukama, a sada idemo po pobjedu"

E. Čaušević

Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska večeras se sastaju na Grbavici u okviru polufinala baraža za Evropsko prvenstvo.

Kao što smo pisali prije nekoliko dana ovaj meč će biti poseban za kapitena gostujućeg tima Stevena Davisa koji će večeras postati rekorder. Naime, on će na Grbavici upisati svoj 120. nastup za reprezentaciju Sjeverne Irske čime će biti rekorder.

On je debitovao za reprezentaciju još 2005. godine, a kruna karijere bila mu je 2016. godine kada je s Sjevernom Irskom igrao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Davis se oglasio nekoliko sati prije početka utakmice na Grbavici i poručio je da se nada da će večeras slaviti protiv BiH kako bi ovaj rekord za njega bio još slađi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nadam se sjajnoj utamici i našoj pobjedi kako bi obilježio ovaj rekord. Dobio sam veliki broj poruka podrške i to mi mnogo znači. Sjeo sam i razmislio kakvo je to postignuće kojeg nisam bio ni svjestan. Uvijek sam bio izuzetno ponosan da predstavljam Sjevernu Irsku i s navijačima sam imao uvijek fantastičan odnos. Za sve to potrebno je dosta odricanja, ali je zaista vrijedilo. Hvala na porukama, a sada idemo po pobjedu", rekao je Davis.

Inače, kvota na BiH je zaista dobra, pa ko vjeruje Zmajevima, može da okuša sreću u MOZZART kladionici.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Ova S. Irska samo priča kako će proći, kako idu na pobjedu, kako su sigurni u prolaz... Toliko price... Ali bukvalno samo priča, ljudi su neki dan izgubili kući od norveške 5-1, prije toga od njemačke 6-0. Eto vidi ćemo večeras od čega ste pravljeni
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi