Apsolutni spektakl i veliki preokret u debiju Waynea Rooneyja na klupi novog tima

Preokret u nadoknadi

Apsolutni spektakl i veliki preokret u debiju Waynea Rooneyja na klupi novog tima

Eldar Ganibegović

U noći za nama DC United je u 23. kolu MLS-a dočekao Orlando City.

Utakmica je završena pobjedom DC Uniteda od 2:1, a bio je ovo i debi Waynea Rooneyja na klupi pobjedničkog tima.

Nije dobro krenulo po ekipu legendarnog Engleza. U devetoj minuti Pato dodaje loptu do Ursa Juniora koji fantastičnim golom dovodi Orlando u prednost.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo apsolutnu dominaciju gostiju, no nisu uspjeli postići drugi gol. Michel, Pato i Junior uprskali su pet-šest sjajnih šansi i na odmor otišli s prednošću od samo 0:1.

Iako su i u drugom poluvremenu bili za nijansu bolji tim, apsolutni šok za sve u nadoknadi vremena.

Oglasi

U prvoj minuti nadoknade Durkin prima odličnu povratnu loptu i sjajno zabija za 1:1. VAR je provjeravao je li golu prethodio ofsajd, to nije bio slučaj i pogodak je priznat.

Svi su mislili da će se završiti podjelom bodova, svi osim domaćih igrača. Fountas je lijepo ispratio jedan centaršut i preciznim udarcem donio pobjedu svom timu.

Definitivno sjajan debi za Waynea Rooneyja i mnogo radosti za navijače u Washingtonu. 

Ipak, stanje na tabeli mnogo ne mijenja ova pobjeda. DC je i dalje posljednji u Istočnoj Konferenciji s 21 bodom, dok je Orlando na petom mjestu s devet više. 

U narednom kolu Rooney i ekipa će u goste Charlotteu, dok će Orlando dočekati New England Revolution.

MLS:

DC United - Orlando City 2:1 (Durkin 90', Fountas 90'; Urso Junior 9')

Top Komentari

user13
user13
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi