De Boer nakon prvog trijumfa na klupi Nizozemske: "Da, lijepo je pobijediti"

Nakon meča protiv BiH

De Boer nakon prvog trijumfa na klupi Nizozemske: "Da, lijepo je pobijediti"

Endin Čaušević

Fudbaleri Nizozemske večeras su na svom terenu slavili protiv BiH za 3:1 u meču petog kola Lige nacija.

Nizozemci su bez većih problema došli do pobjede protiv naše selekcije, a ovo je bio i prvi trijumf za Franka de Boera kao selektora ove selekcije.

De Boer je bio zadovoljan s onim što je njegov tim pokazao, ali je poručio da tu ima još prostora za napredak.

"Da, lijepo je pobijediti jer smo ostali u trci za pobjedu u Ligi nacija, ali i činjenice da ostajemo u prvom šeširu za kvalifikacije za SP. Odigrali smo dosta dobru utakmicu s brzim protokom lopte i dosta trčanja. S tim smo imali problema prethodnih mečeva, ali smo večeras bili bolj", kaže De Boer i dodaje.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Znali smo da moramo igrati s punim gasom 20-25 minuta i pokušati doći do prednosti što smo i uspjeli. Imali smo dosta šansi i moramo popraviti završnicu jer ne smijemo toliko propuštati prilike. To se mora popraviti i srećom večeras protivnik nije kaznio sve te naše promašaje".

Top Komentari

JedanLik
Da ti nije nas ne bi ti vidio pobjede
5 0
user1583752673
Neces vise nikog ni pobjediti sem nas
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi