De Boer: Iznenadilo me je što je De Ligt otišao u Juve
EPA

Imao je još dvije ponude na stolu

De Boer: Iznenadilo me je što je De Ligt otišao u Juve

Nekadašnji trener Ajaxa Frank De Boer izjavio je kako ga je iznenadila odluka Matthijsa de Ligta.

Sjajnim igrama u Ajaxovom dresu De Ligt je u ljeto 2019. godine bio među najtraženijim fudbalerima, a saga je na kraju okončana potpisom za Juventus koji je Ajaxu na ime obeštećenja izdvojio 85 miliona eura.

Odluka da karijeru nastavi u Juventusu iznenadila je i De Boera koji je, svejedno, uvjeren da će De Ligt postati najbolji u godinama koje dolaze.

"Bilo je logičnije da je prešao u Barcelonu ili u Manchester City, čije je ponude također imao, i to iz prostog razloga. Oni preferiraju fudbal sličnom Ajaxovom i za Matthijsa bi bilo lakše da se adaptira. Mislio sam da će napraviti drugačiji izbor, ali apsolutno poštujem njegovu odluku", izjavio je De Boer za Gazzetta dello Sport.

Svom sunarodnjaku je prorekao lijepu budućnost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Taj dječak će postati najbolji. Svidio mi se čim sam ga vidio. Ozbiljan je, inteligentan, pristojan... Nikada se nije žalio, samo je naporno radio s namjerom da napreduje."

U posljednje vrijeme mnogo se piše o tome da bi De Ligt mogao napustiti Juventus nakon samo jedne sezone, a kao sljedeće odredište se pominje Real Madrid.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Mislim da od Chiellinia moze vise nauciti nego od svih stopera bsrce i citya skupa.
2 1
Edin Merlin
Gdje to trebao,u usranu Barcelonu jel ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti