Martinez oduševljen "verzijom" Lukakua koju je dobio: Nikada ga nisam vidio ovakvog...

Lukaku se očekuje u startnoj postavi protiv Škotske

Martinez oduševljen "verzijom" Lukakua koju je dobio: Nikada ga nisam vidio ovakvog...

Reprezentacija Belgije je u petak imala legan zadatak pošto je u okviru 5. kola kvalifikacija za Euro gostovala kod San Marina i upisala pobjedu 0:4.

Selektor Roberto Martinez je dao šansu i nekolicini igrača koji inače ne startaju mečeve za Crvene đavole, pa su se tako u prvoj postavi, u napadu, našli Origi, Januzaj i Batshuayi.

Prvi špic Belgijanaca Romelu Lukaku nije odigrao ni minutu, ali se večeras očekuje na terenu od samog početka. Pred Belgijom je nešto teži zadatak pošto gustuje u Škotskoj, ali su Martinezovi izabranici svejedno izraziti favoriti.

Očekuje se da će na Hampden Parku napad Belgijanaca predvoditi Lukaku, a selektor Martinez je očigledno oduševljen "verzijom" korpulentnog napadača koja se pojavila u reprezentativnom kampu.

Podsjetimo, ovog ljeta se Lukaku konačno riješio "okova" Manchester Uniteda i prešao u Inter.

"Ovo je prvi put da ga vidim slobodnog i sretnog. Poslije toliko trening kampova po prvi put ga vidim fokusiranog, sretnog i spremnog za izazove. Mislim da je spreman za novu epizodu u Interu, on živi fudbal", izjavio je Martinez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Romelu Lukaku je odlično počeo novo poglavlje svoje karijere s obzirom da je u prva dva kola Serije A postigao dva gola u dresu Nerazzurra.

Kada je u pitanju večerašnji meč na Hampden Parku, kladionice vjeruju u dosta laganu pobjedu Belgijanaca, pa je tako kvota na trijumf Lukakua i družine sa najmanje dva gola razlike u kladionici MOZZART 1.90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Belgije i Škotske!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi