Beogradska publika razočarala Srbiju, Haaland potvrdio klasu na Marakani

Srbija Ligu nacija počela porazom

Beogradska publika razočarala Srbiju, Haaland potvrdio klasu na Marakani

A. Čaušević

Srbija je Ligu B Lige nacija počela domaćim porazom od Norveške.

Utakmica na stadionu Rajko Mitić se igrala pred svega nekoliko hiljada gledatelja što je ogromno iznenđenje obzirom na posljednje uspjehe Srbije i direktan plasman na Mundijal.

Čini se da je takva atmosfera više odgovara Norvežanima koji su pmaetnom i mudrum igrom stigli do važnih bodova na startu otvaranja nove sezone UEFA-inog najmlađeg reprezentativnog takmičenja.

Jedini gol na meču postigao je Erling Haaland koji je mrežu zatresao u 26. minuti na asistenciju Pedersena. Sumnjalo se na ofsajd, ali je VAR odlučio kako je sve bilo regularno. Gol pogledajte ovdje.

U drugomn poluvremenu popularni Orlovi su se trznuli, imali su nešto više od igre. Dobre prilike je propustio Luka Jović, ali rezultat se nije mijenjao.

I drugi meč grupe 4 Lige B donio je pobjedu gostiju pošto je Švedska bez većih problema u gostima pobijedila Sloveniju sa 0:2. Zabijali su Forbersg i Kulusevski.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Odličan meč u grupi 2 igrali su Izrael i Island. Viđena su četiri gola, a končana rezultat je glasio 2:2. Abada je u vodstvo doveo domaće, Helason i Sigurdsson su preokrenuli, da bi Weissman donio bod Izraelcima.

U Ligi C Grčka je teškom mukom u gostima pobijedila Sjevernu Irsku sa 0:1. Gol odluke je postigao Bakasetas u 39. minuti.

Top Komentari

Hordas_00
Hoće Piksi govoriti na konferenciji ko je Halland, bravo majstore samo deri
15 0
Dugi
Mozda ce sad trener Srbije zapamtiti ko je Håland a i onaj novinar! Pitati ko je Håland je smijesno!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi