De Bruyne je za otkazivanje lige

Iznio svoj stav

De Bruyne je za otkazivanje lige

Belgijski fudbaler i član Manchester Cityja Kevin De Bruyne smatra da bi se ova sezone trebala potpuno otkazati kako ne bi uticala na start sljedeće.

Podsjetimo, Premiership je prekinut prije tri sedmice zbog virusa Covid-19. FA i klubovi još nisu dogovorili kasda će i da li će biti nastavljen, a za sada je zvanično sve suspendovano najmanje do 30. aprila.

Na današnjem sastanku na kojem će se dogovarati predstavnici svih 20 klubova trebala bi biti donešena neka nova odluka, a stavovi nekih zvijezda lige već se znaju.

Tako je De Bruyne za onu, za navijače, najnepopularniju odluku - otkazivanje svega.

"Bio bih tužan ako bi sezona bila prekinuta, ali ako će njen završetak uticati na sljedeću sezonu, mislim da to mora da bude urađeno", poručuje on.

FA ima nekoliko opcija, a gotovo svaka je vezana za to da igrači neće imati slobodno ljeto. Ako bi sezona bila nastavljena recimo u junu, onda bi se njen kraj skoro pa samo spojio s početkom iduće koja bi počela s malim zakašnjenjem.

To da izgube čitavo ljeto nikako ne odgovara igračima. Osim toga, ne igra se već sedmicama i treba misliti i na to u kakvoj formi bi igrači dočekali eventualni nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo bi normalno da se pred nastavak sezone odrade pripreme od tri ili četiri sedmice, ako nastavimo odmah igrati svi će se povrijediti. Jasno je da je mnogo novca u igri, ali mislim da odugovlačenje s ovom odlukom može imati veliki uticaj na start sljedeće sezone. Neće biti pauze na ljeto, može samo sve da se otkaže".

De Bruyne i njegov Manchester City nalaze se trenutno na drugoj poziciji s 25 bodova manje od lidera Liverpoola. Do kraja je još devet kola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Hahaha,a jesi mi pametan crvendac
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi