De Bruyne: Ne znam o čemu Toure govori, Guardiola nije rasist

Stao u odbranu trenera Cityja

De Bruyne: Ne znam o čemu Toure govori, Guardiola nije rasist

Vezni fudbaler Manchester Cityja Kevin De Bruyne prokomentarisao je optužbe koje je Yaya Toure iznio na račun doskorašnjeg trenera Pepa Guardiole.

Nakon što je napustio Manchester City, iskusni internacionalac Obale Slonovače je osuo paljbu po Guardioli nazvavši ga i rasistom, no s njim se ne slaže Kevin De Bruyne koji je stao u odbranu trenera.

"Bilo bi čudno da je Guardiola rasist, jer u našem timu ima mnogo tamnoputih igrača. Dakle, nije mi jasno o čemu Toure govori. Možda su njegove riječi malo pogrešno protumačene ili prejako prenesene. Kada ne igrate, uvijek pokušavate pronaći izgovor", izjavio de Belgijanac, pa dodao:

"Još jednom kažem, nikada nisam vidio ništa rasističko u klubu. Možda je Guardiola mislio da Yaya nije u najboljoj formi, a da je donosio ispravne odluke pokazuje i to što smo imali najbolju sezonu u historiji kluba."

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, i klub i Guardiola su odbili komentarisati navode iskusnog veziste, ali su svakako razočarani primjedbama i optužbama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi