De Bruyne neizvjestan za meč protiv Manchester Uniteda

Problemi za Građane

De Bruyne neizvjestan za meč protiv Manchester Uniteda

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola suočio se s problemima pred nedjeljni derbi na Old Traffordu.

Građani će u sklopu 29. kola Premier lige gostovati kod Manchester Unitedu, a na ovom susretu, kako stvari stoje, neće moći računati na Kevina De Bruynea koji ima problema s leđima.

Zbog toga je belgijski fudbaler već propustio meč osmine finala sa Sheffieldom (0:1).

"Nije spreman. Povrijedio je leđa u meču sa Aston Villom u nedjelju, tačnije doživio je neugodan pad u jednom od posljednjih napada. Još ne znamo koliko će trajati period oporavka, nadamo se ne dugo. Nisam siguran hoće li biti spreman za Manchester United", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone De Bruyne pruža odlične partije u Engleskoj. Na 26 ligaških utakmica je postigao osam pogodaka i tome dodao još 17 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi