De Bruyne: Nisam imao dobar odnos sa Mourinhom

Zato nije uspio u Chelseaju?

De Bruyne: Nisam imao dobar odnos sa Mourinhom

Kevin de Bruyne je u ovom prijelaznom roku potpisao za Manchester City i tako se ponovno vratio u Englesku. 

Za njega u mladosti nije bilo vremena mjesta u timu Chelseaja. Priznao je da nije imao dobar odnos sa Mourinhom, a šansu za dokazivanje pronašao je u Wolfsburgu u kojem je postao najbolji igrač. 

"Ne možete me uspoređivati sada s onime kakav sam bio prije dvije godine u Chelseaju. Situacija je drugačija, a ja sam potpuno drugačija osoba. Bio sam mlad i jednostavno nisam igrao toliko puno. Nisam čak bio ni na klupi," rekao je De Bruyne.

De Bruyne smatra da je nedostatak komunikacije s Mourinhom glavi razlog zašto nije uspio na Stamford Bridgeu. 

"Nisam dobio nikakvo objašnjenje. Razgovarali smo samo dva puta i za mene je bilo najbolje da odem. Iako ne razgovaram često sa trenerima, želio sam znati šta on misli i šta trebam raditi. To je možda problem zbog kojeg nisam uspio u Chelseaju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je za njegovo dovođenje izdvojio veliku sumu i svjestan je velikih očekivanja navijača i ljudi iz kluba.

"Znam da je veliki pritisak na meni. Kada sam dolazio ovamo, prva stvar koju su mi svi rekli je bila ta da ću u Engleskoj morati dokazati da sam dobar igrač", istakao je na kraju razgovora za otočke medije. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti