De Bruyne smatra da bi zvijezda Liverpoola trebala dobiti nagradu za igrača godine

Pohvalio Manea

De Bruyne smatra da bi zvijezda Liverpoola trebala dobiti nagradu za igrača godine

Vezni fudbaler Manchester Cityja Kevin De Bruyne smatra kako bi krilni igrač Liverpoola Sadio Mane trebao dobiti nagradu za najboljeg igrača godine u Premiershupu.

Liverpool ima sjajnu sezonu. Redsi su lider na tabeli sa čak 20 bodova više od Manchester Cityja koji je drugi i ako sezona ne bude odigrana do kraja, najveća je vjerovatnoća da će oni biti proglašeni za šampiona.

Zato i ne čudi što se pretpostavlja da će većinom igrači Liverpoola dominirati kada je u pitanju izbor za najboljeg igrača sezone, a u cijeloj priči oko tog izbora mogao bi biti upravo i De Bruyne koji također igra sjajno.

Belgijanac pošteno priznaje kako je za njega ove sezone najbolji Sadio Mane, krilni igrač Redsa.

"Rekao bih da je Mane najbolji. Mislim da je ove sezone bio sveobuhvatni paket za Liverpool. Bio je važan igrač tako da ako moram nekoga izabrati onda bih rekao Mane", poručio je De Bruyne za BT Sport.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako pogledamo statistiku 28-godišnjeg Manea, onda ćemo shvatiti da De Bruyne njega nije baš sasvim slučajno odabrao za najboljeg.

Senagalac je u Premier ligi upisao 26 utakmica, postigao 14 golova i dodao devet asistencija. Do kraja sezone ta statistika bi svakako trebala biti i podebljana.  

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prof.Dr.NocniJahac
Totalno zasluženo .. čak je i prošle sezone najbolji bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi