De Bruyne: Želim biti kao LeBron James
Foto: EPA

De Bruyne: Želim biti kao LeBron James

Edmir Škorić

Zvijezda Manchester Cityja, Kevin De Bruyne, idola vidi u LeBronu Jamesu.

De Bruyne je trenutno jedan od najboljih igrača Premier lige, te ponajbolji veznjak u Evropi. Belgijanac briljira, hvale ga na sve strane, a on je pogotkom protiv Arsenala (3:1) jučer pokazao zašto je možda i ključna figura u timu Pepa Guardiole.

"Ja sam veliki fan LeBrona Jamesa. On može da uradi baš sve, ali uvijek pokušava da napravi najbolje za ekipu. To je ono što i ja želim da radim. Možda mogu i sam, ali uvijek ću biti u službi čitavog tima", kazao je De Bruyne.

De Bruyne je ove sezone sa Cityjem upisao devet uzastopnih pobjeda, a zanimljivo da je odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, što je znatno više od svih igrača u Engleskoj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 16 mečeva u ovoj sezoni dao je tri gola uz čak devet asistencija, a važno je istaći da je tresao mreže u derbijima protiv Chelseaja i Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije