Manchester United šokirao navijače potezom prema njihovom miljeniku Davidu de Gei

Nemaju baš najbolji odnos

Manchester United šokirao navijače potezom prema njihovom miljeniku Davidu de Gei

Esmer Oštraković

Naakon što je završeno Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održavalo u Kataru, neki nogometaši su se već vratili u svoje klubove, dok oni drugi imaju još nekoliko dana odmora.

Ipak, uprave i menadžeri u klubovima su ovaj period iskorsitili kako bi napravili ciljeve za nastavak sezone, a to su radili i u Manchester Unitedu.

Uprava Manchester Uniteda odlučila da iskoristi klauzule u ugovorima nekih igrača kako bi im produžila ugovore.

Tako su ugovori Marcusa Rashforda, zatim Shawa, Diogo Dalota i Freda nakon ovog poteza kluba automatski produženi za dvanaest mjeseci, tačnije do juna 2024. godine.

Ipak, čelnici Manchester Uniteda iznenadili su svoje navijače odlukom da ne aktiviraju ovu klauzulu u ugovoru svog prvog golmana Davida de Gee.

Oni žele da mu ponude kraći ugovor, a glavni cilj svega je da on pristane na ogromno smanjenje plate koja trenutno iznosi 375 hiljada funti sedmično.

Oglasi

Trenutni ugovor koji ima De Gea ističe na kraju ove sezone, a tako bi trebao dobiti produženje ugovora na samo šest mjeseci uz dosta manju platu.

Ugovor je na kraju sezone isticao i Rashfordu, Shawu, Dalotu i Fredu, ali su oni dobili automatsko produženje od godinu dana.

Paris Saint Germain se u posljednje vrijeme mnogo raspitivao o Rashfordu, te su se nadali da će ga dovesti na kraju sezone, ali od toga neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On više ne može razgovarati sa klubovima van Engleske do sljedeće godine, jer sada ima novi ugovor i više neće biti slobodan igrač na kraju sezone.

Najveće iznenađenje je tako potez uprave kluba prema De Gei koji je bio talisman kluba u posljednjih nekoliko sezona, ali čini se da njegovo vrijeme u Manchester Unitedu polako ističe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi