De Jong i Nolito za novi trijumf Seville

La Liga

De Jong i Nolito za novi trijumf Seville

E. Škorić
Teme:

Sevilla je u posljednjem subotnjem meču 21. kola španske La Lige pobijedila Granadu s 2:0.

Sevilla je nakon poraza od Reala u prošlom kolu, večeras stigla do 11. pobjede, iskoristivši ulogu domaćina i favorita u srazu sa Granadom.

Nisu gosti bili bezazleni, štaviše, ali Andalužani su pogocima Luuka de Jonga i Nolita u prvih 45 minuta došli do trijumfa.

Sevilla se popela ispred Atletica na treće mjesto i vodećoj Barci primakla na pet bodova te je sigurno da će htjeti do kraja sezone ostvariti što bolji plasman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj tim će u narednom kolu, koje je na programu idućeg vikenda, ugostiti Alaves, još jednu ekipu iz donjeg dijela tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi