To je to od Evera Banege u Evropi

Argentinac odlazi u Saudijsku Arabiju

To je to od Evera Banege u Evropi

Sjajni argentinski veznjak, Ever Banega (31), uskoro će napustiti Stari kontinent.

Banega je prvi put evropski fudbal okusio još davne 2008. godine kada je iz Boce stigao u Valenciju, potom je bio kratko na posudbi u Atletico Madridu, na pola sezone se vratio u Argentinu i igrao za Newell's, da bi Šišmiše zvanično napustio 2014. godine.

Tada ga je Valencia prodala Sevilli, a dvije godine kasnije je otišao pud Intera. Nakon jedne sezone u dresu Nerazzurra vratio se u Sevillu čiji je član i danas.

Ipak, bliži se njegov kraj u Sevilli, ali vrlo vjerovatno i u evropskom fudbalu - barem onom vrhunskom.

Naime, Banega neće produživati ugovor sa Sevillom koji traje do narednog ljeta, dok će na ljeto kao sloboda igrač potpisati za saudijski Al Shabab.

Potvrdio je to danas i Banegin budući klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Banega, poznat kao sjajan tehničar, je tokom godina skupio i 65 nastupa za reprzentaciju Argentine i postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi