De Jong: Kada vam Messi doda loptu, ona stiže sa uputstvima

Mladi veznjak Barce pred meč sa Interom

De Jong: Kada vam Messi doda loptu, ona stiže sa uputstvima

Nakon remija na gostovanju kod Borussije Dortmund u prvom kolu grupne faze Lige prvaka, Barcelona će večeras ugostiti ekipu Intera.

I mladi Frenkie de Jong je svjestan važnosti ove utakmice za njegovu Barcelonu, a o sudari sa Interom je govorio za Gazzetta dello Sport.

"Kada čujem Inter odmah pomislim na Wesleyja Sneijdera i tim koji je osvojio 'tripletu'... Biće jako teško za nas večeras jer Inter ima sjajnu ekipu i puno su napredovali", izjavio je mladi holandski veznjak.

Fudbaler Barcelone je, također, odabranim riječima govorio o treneru Intera, Antoniju Conteu.

"On je supertrener, osvajao je titule sa Chelseajem i Juventusom, a sada je počeo dobro i u Interu. Sigurno je spremio neka iznenađenja tako da moramo biti pametni", poručio je De Jong.

Mladi veznjak nije mogao izbjeći ni pitanja o Lionel Messiju koji se na startu sezone muči sa povredama, ali je večeras ipak u konkurenciji za meč sa Interom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nedostaje nam, a to je normalno jer je on najbolji fudbaler svijeta, ali i bez njega imamo dovoljno kvaliteta i ideja da nametnemo našu igru. Malo smo slabiji, ali još uvijek sjajn tim... Igrati sa Messijem je laške, on sve radi jako dobro. Kada vam doda loptu kao da uz nju dođu i upustva koja morate ispoštovati. Ono što on radi sa loptom je impresivno, ali ne i iznenađujuće s obzirom da to čini već toliko godina", izjavio je fudbaler Barcelone.

Utakmica na Nou Campu počinje u 21:00 sati, a Barcelona je favorit. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovu utakmicu!

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE