Hansi Flick preuzeo Barcelonu pa otkrio ime jedinog 'nedodirljivog' igrača u klubu
FOTO: EPA

Da li je to bio pametan potez?

Hansi Flick preuzeo Barcelonu pa otkrio ime jedinog 'nedodirljivog' igrača u klubu

Esmer Oštraković

Nakon što je preuzeo ekipu Barcelone Hansi Flick priznao je da je samo jedan igrač 'nedodirljiv' u trenutnoj ekipi Barcelone.

Flick je prošle godine dobio otkaz na mjestu selektora reprezentacije Njemačke, a sada je zamijenio Xavija kojeg je ista sudbina dočekala u Barceloni.

Potpisao je Flick ugovor na dvije godine sa svojim novim klubom i očekivanja od njega su jako velika već u narednoj sezoni.

Radio je do sada, osim kao selektor Njemačke, kao trener Bayerna iz Minhena, te je sa ovim timom osvojio tri trofeja 2020. godine. Bili su to Liga prvaka, Bundesliga i domaći kup.

Svi od Flicka očekuju trofeje u Barceloni, ali naravno da nimalo lagan zadatak neće biti prednjim, posebno jer Real Madrid izgleda moćno, a sa Mbappeom će izgledati još moćnije.

Oglasi

Očekuje se da Flicka čeka veoma zauzeto ljeto kada je riječ o transferima, a novi trener Barcelone jasno je rekao da je jedan igrač 'nedodirljiv'.

Kako tvrde novinari bliski Barceloni, Flick je jasno dao do znanja da je Frenkie de Jong 'nedodirljiv' i da nema govora o njegovoj prodaji.

De Jong je u Barcelonu stigao 2019. godine nakon fenomenalnih partija u dresu Ajaxa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme se dosta govori o njegovom odlasku iz Barcelone, a kao najveći kandidat za njegovo dovođenje spominje se Manchester United.

Odbijao je De Jong da ide iz Barcelone, a sada je očito stigao trener koji ga itekako želi zadržati u klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BhFanatic84
Zalosno kakav tekst ?‍♂️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi