Navijači Barcelone nisu bili oduševljeni što stiže Flick, a onda su saznali šta je Nijemac uradio

Dolazi maksimalno spreman

Navijači Barcelone nisu bili oduševljeni što stiže Flick, a onda su saznali šta je Nijemac uradio

Endin Čaušević

Hansi Flick doputovao je jučer u Barcelonu gdje bi trebao u narednim danima biti predstavljen kao novi trener katalonskog kluba. Njemački stručnjak je došao maksimalno spreman u Barcelonu jer su Španci otkrili šta je radio protekla dva mjeseca.

Barcelona je prije nekoliko dana saopštila da Xavi Hernandez više nije trener ovog kluba jer su čelnici odlučili da mu uruče otkaz nakon neuspješne sezone.

Iako je sam Xavi nekoliko dana prije toga saopštio da ostaje i naredne sezone, te da će ispoštovati ugovor na kraju je sve promijenilo. Joan Laporta je Xaviju uručio otkaz jer mu se nisu svidjele izjave španskog stručnjaka, te je odlučio da dovede novog trenera.

Već je svima jasno da će na klupu katalonskog kluba sjesti Hansi Flick koji je jučer doputovao u Barcelonu na završne pregovore i potpis ugovora, te bi u narednim danima sve trebalo biti ozvaničeno.

Flick se s Barcelonom povezuje još od početka godine kada je Xavi saopštio da odlazi, ali nakon što je Laporta uvjerio Xavija da se predomisli više nisu razmišljali o njemačkom stručnjaku.

Međutim, sve ono što se desilo u prethodne dvije sedmice potpuno je preokrenulo situacije, a Laporta i njegovi saradnici su brže bolje kontaktirali Flicka i poručili mu da ga žele na klupi Barcelone.

Oglasi

Flick nije razmatrao ostale ponude jer je za njega Barcelona najveći i jedini izazov koji ga trenutno zanima, te je pristao i na manju platu samo da dođe u katalonski klub.

A, koliko je Flick priželjkivao da dobije posao u Barceloni najbolje je pokazala informacija do koje je došao katalonski Sport i koja je pokazala da je njemački stručnjak itekako spreman stigao na novi posao.

Sport je objavio da je Flick pomno pratio utakmice Barcelone ove sezone, a prethodna dva mjeseca pomno je pratio i skautirao rezervnu ekipu katalonskog kluba, te je čak slao svog asistenta na nekoliko mečeva Barcelone B.

Flick želi da vidi kakve igrače Barcelona ima u B ekipi jer je Xavi prethodne dvije sezone napravio fantastične poteze priključivanjem prvom timu mlađih igrača, a tu su iskočili posebno Gavi, Lamine Yamal, Alejandro Balde, Pau Cubarsi i Fermin Lopez.

Oglasi

Njemački trener zna da je Barcelonina politika da se što više igrača La Masije priključi prvom timu, te Flick je pomno pratio prethodna dva mjeseca B ekipu kako bi znao čime raspolaže i koga može zvati da se priključi ekipi na ljetnim pripremama.

Navijači Barcelone su s oduševljenjem dočekali tu vijest i shvatili su da je Flick zaista napravio "domaći zadatak" i spreman došao na potpis ugovora s katalonskim klubom.

Također, navodi se da će Flick u stručnom štabu imati svoje vjerne asistente Tonija Tapalovića i Marcusa Sorga koji će doputovati u Barcelonu kada se ozvanični saradnja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored toga Flick će već ove sedmice imati s Decom konkretne razgovore oko igračkog kadra i potencijalnih novih pojačanja Barcelone za ljetni prelazni rok.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi