De Jong otkrio: Malo je nedostajalo da završim u Engleskoj, dugo sam razmatrao tu ponudu
De Jong je ove zime stigao u Barcelonu za 75 miliona eura

Holanđanina su željeli mnogi klubovi

De Jong otkrio: Malo je nedostajalo da završim u Engleskoj, dugo sam razmatrao tu ponudu

S. Pašalić

Frankie de Jong je ove zime stigao iz Ajaxa u Barcelonu za 75 miliona eura.

Mladi 21-godišnji Holanđanin je bio na meti mnogih velikana, a mnogo se pisalo o tome da će najvjerovatnije završiti u PSG-u. Međutim, na kraju se odlučio sa pređe u Barcelonu i potpiše ugovor do 2024. godine.

Ipak, on je otkrio kako je malo nedostajalo da prošlog ljeta završi u Tottenhamu jer je trener Spursa Mauricio Pochettino bio očaran sa igrama Ajaxovog wunderkinda.

"Nije bio pravi trenutak za to. Nisam sve završio u Ajaxu, jer još nisam igrao cijelu sezonu na svojoj poziciji. U tom sam periodu također bio povrijeđen, pa sam razmišljao, 'Ne još'", rekao je De Jong pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osjećao sam da bih trebao ostati još jednu godinu u Ajaxu, ili možda duže. Dugo sam razmišljao o njihovoj ponudi. Tottenham vidim kao vrlo stabilan klub i oni postaju sve bolji i bolji"

"Mladim igračima daju šansu i vidim Mauricija Pochettina kao trenera koji stvarno pravi napredak kod mladih igrača. Sviđa mi se nogomet koji igraju. Mislim da bi to odgovaralo mojoj igri", dodao je igrač Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

larokblum
Wunderkid !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti