De Ligt: Naježio sam se, ali ne od sreće
Foto: EPA

Mladi fudbaler Ajaxa utučen

De Ligt: Naježio sam se, ali ne od sreće

Fudbaleri Ajaxa sinoć su se oprostili od daljeg takmičenja u Ligi prvaka.

Nakon prednosti od 1:0 iz prve utakmice odigrane u Londonu, Kopljanici su vodili i u revanšu, činilo se da definitivno idu u finale, ali onda su poklekli, primili tri gola i ispali zbog pravila gola u gostima.

Po završetku utakmice Amsterdam je bio u šoku, ali imaju Holanđani za čime žaliti, jer su ih doslovno sekunde dijelile od velikog finala koje se igra prvog juna na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu.

Utakmicu protiv Tottenhama će definitivno vječno pamtiti i 19-godišnji Matthijs De Ligt kojem je ovo možda bila zadnja prilika za ovako velik trofej s Ajaxom.

"U drugom poluvremenu više nismo mogli igrati presing, pa je Alderweireld imao više prostora, a Trippier puno više vremena za igrati s loptom. Na to nismo imali odgovora, dugo smo izdržali, no primali smo golove jako smotano i to je činilo razliku", izjavio je utučeni De Ligt nakon utakmice, pa zatim dodao:

"Ukoliko se pogleda cijela utakmica, nismo zaslužili da ispadnemo. Bili smo jako blizu... Sjajno je kako su nas navijači pozdravili nakon utakmice, naježio sam se, ali ne od sreće...", istakao je De Ligt.

Poraz je teško pao i Hakimu Ziyechu.

"Bolan poraz. Ne mogu objasniti šta se dogodilo. Bili smo svjesni da će biti jako teško ukoliko oni zabiju nakon što su već došli do 2:2, ali imali smo šansi. I ja sam propustio jednu sjajnu, pogodio sam stativu, a da je lopta ušla u gol sve bi bilo gotovo. Krivim sebe zbog toga", izjavio je marokanski fudbaler.

Za trofej Lige prvaka će se, podsjetimo, boriti Tottenham i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi