De Ligta lopta pogodila u ruku: Je li trebao biti penal za Bolognu?

Diskutabilna situacija u sudijskoj nadoknadi

De Ligta lopta pogodila u ruku: Je li trebao biti penal za Bolognu?

A. Čaušević

Bologna je odigrala veoma dobar meč protiv Juventusa, ali je na kraju susreta poražena sa 2:1. 

Duboko u sudijskoj nadoknadi gosti su mogli do izjednačenja, ali su prvo prečka, a zatim i sjajni Gianluigi Buffon spasili Staru damu.

Prije toga u kaznenom prostoru Bianconera desila se i diskutabilna sitaucija kada je lopta u ruku pogodila Matthijsa De Ligta.

Nakon konsultacija sa VAR sobom sudija Massimiliano Irratti nije pregledao snimak i samim tim nije dosudio penal za goste.

Poslije utakmica uslijedilo je dosta polemika kako to i obično biva kada je Juventus u pitanju, međutim kritike na račun sudija i smišljanje novih teorija zavjera protiv Bianconera su ovaj put suvišne.

Prema novim pravilima koji se primjenjuju od ove sezone De Ligtovo igranje rukom nije bilo za kaznenog udarca.

Penal se svira u situacijama kada igračeva ruka povećava površinu i prostor koje tijelo zauzima, osim kada igrač namjerno ne udari loptu koja zatim dodiruje ruku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na snimku se jasno vidi da holandski defanzivac nije imao namjeru da udari loptu rukom nakon što ju je prethodno malo zakačio lijevom nogom i nije izbio kako je to želio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Navijač sam Juvea, drago mi je što ga nije svirao iako je čist ko suza
6 0
terenac123
I tako zadnjih 30 godina.. Da li je bilo pred drugim golom :) sta li bi se desilo , sta li bi se desilo :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi