De Ligta sitnice dijele od Juventusa, Raioli kašika opet upala u med

Svi će profitirati

De Ligta sitnice dijele od Juventusa, Raioli kašika opet upala u med

E. Škorić

Ostale su tek formalnosti da se obave prije nego Matthijs de Ligt bude predstavljen kao igrač Juventusa.

Čelnici Juventusa i ovog ljeta rade dobar posao, no dolazak De Ligta bio bi šlag na kraju. Holandski reprezentativac je trenutno stoper za poželjeti, igrač budućnosti, jedan od najperspektivnijih igrača na svijetu, a navodno je za novi klub odabrao Juventus.

Da napušta Ajax, to se odavno zna, no bilo je samo pitanje hoće li otići u Barcelonu, Bayern, Manchester United, PSG ili Juventus. Odlučio se za Juve i to navodno na poziv Cristiana Ronalda.

Juventus, kako se navodi u italijanskoj štampi, nema brige ni straha od potpisivanja De Ligta, a Calciomercato.com tvrdi da neke sitnice dijele Holanđanijna od potpisa za Staru damu.

Isti izvor navodi da je transfer vrijedan gotovo 80 miliona eura, a od toga 11 miliona pripast će Mini Raioli, slavnom agentu koji zastupa i 19-godišnju zvijezdu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve će, inače, do novca doći i prodajom igrača kao što su Joao Cancelo, Gonzalo Higuain, Mario Mandžukić, Sami Khedira i Blaise Matuidi.

De Ligt će dobiti oko 12 miliona eura po sezoni i postat će jedan od najplaćenijih igrač italijanskog prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Sasrat ce se od tolkog meda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi