Uz Messija "nosio" Argentinu, a sada propušta utakmicu protiv Nizozemske?

Veliki problemi

Uz Messija "nosio" Argentinu, a sada propušta utakmicu protiv Nizozemske?

E. Oštraković

Argentina će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru za protivnika imati reprezentaciju Nizozemske, te se očekuje sjajna utakmica.

Neće biti nimalo lako Argentini da ostvari prolaz u polufinale, jer Nizozemska igra jako dobar nogomet na ovogodišnjem Mundijalu.

Jedan od najboljih nogometaša u redovima Argentine na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu je Rodrigo De Paul, a upravo on je zadao mnogo glavobolje svom selektoru.

Naime, on je na posljednjem treningu koji su obavili Argentinci morao trenirati odvojeno od ostalih nogometaša.

Prilikom treninga je primjećeno da otežano hoda, te je pitanje da li će proći posljednje testove pred utakmicu sa Nizozemskom.

Lionel Scaloni tako nije siguran da li će imati De Paula, ali ni Angela Di Mariu za utakmicu protiv Nizozemske.

Oglasi

Di Maria je obavio trening sa ekipom, ali nije poznato da li je dovoljni oporavljen da odigra utakmicu od prve minute.

Očekuje se da će utakmicu protiv Nizozemske krenuti sa klupe, te da će šansu dobiti u drugom poluvremenu četvrtfinalnog susreta.

Sa druge strane još uvjek nije poznato šta će biti sa De Paulom, te da li će se uopće naći na klupi na ovoj utakmici.

Sve će biti, kako navode mediji iz Argentine, dosta jasnije nakon što budu obavljeni posljednji testovi koji bi trebali otkriti da li je De Paul spreman da igra.

I sam nogometaš se oglasio na društvenim mrežama nakon natpisa medija, te je obradovao naciju jer je rekao da postoji velika mogućnost da će igrati protiv Nizozemske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nastavljamo sa pripremama i posljednjim detaljima za novo finale. Idemo svi zajedno", napisao je De Paul.

Sigurno da je Argentina i bez De Paula favorit protiv Nizozemske, ali obzirom na to koliko im znači na ovom Mundijalu, jasno je da će im bez njega biti mnogo teže doći do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi