Poznati svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva, do kraja nas čeka pravi spektakl

Slijede dva dana odmora

Poznati svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva, do kraja nas čeka pravi spektakl

Endin Čaušević

Nakon što je Portugal večeras deklasirao Švicarsku sa 6:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva saznali smo sve parove četvrtfinala ovog takmičenja.

U Kataru možemo uživati zaista u fantastičnom fudbalu, a pravi spektakl je tek pred nama jer slijedi sama završnica ovog takmičenja i borba za titulu prvaka svijeta.

Nakon večerašnjih utakmica saznali smo sve parove četvrtfinala Mundijala, a takmičenje u Kataru nastavlja se nakon dvodnevne pauze.

Utakmice četvrtfinala igraju se već u petak i subotu i već sada je jasno da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Nakon kratke pauze Mundijal u Kataru nastavlja se okršajem Hrvatske i Brazila koji će svoj meč igrati u petak s početkom u 16 sati na Education City stadionu.

Istog dana gledat ćemo još jednu poslasticu koja nas čeka na Luisail stadionu gdje će se od 20 sati sastati Argentina i Nizozemska.

Oglasi

Preostale dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva na rasporedu su u subotu. Od 16 sati gledat ćemo okršaj Maroka i Portugala što je malo ko mogao očekivati jer su svi umjesto Maroka u četvrtfinalu već vidjeli Španiju.

Četvrtfinale završava još jednim spektaklom i to na Al Bayt stadionu u Al Khoru gdje će aktuelni prvaci svijeta Francuzi igrati protiv Engleske s početkom u 20 sati.

Petak:

Hrvatska - Brazil (16 sati)
Nizozemska - Argentina (20 sati)

Subota:

Maroko - Portugal (16 sati)
Engleska - Francuska (20 sati)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U polufinalu će igrati pobjednici iz duela Hrvatska - Brazil i Nizozemska - Argentina, te Maroko - Portugal i Engleska - Francuska. Polufinalne utakmice igraju se 13. i 14. decembra.

Finale Svjetskog prvenstva u Kataru igrat će se 18. decembra, a dan prije će biti odigrana i utakmica za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi