De Rossi produžio ugovor s Romom
Foto: EPA

Ostaje do 2019. godine

De Rossi produžio ugovor s Romom

Midhat Šljivak

Iskusni veznjak Daniele De Rossi (33) produžio je ugovor s Romom do 2019. godine.

Jedan od ključnih igrača u veznom redu rimskog tima i još jedna ikona tima, nije imao nikakvih dilema oko produženja saradnje. Nakon usmenog dogovora, sve je danas preneseno na papir i De Rossi je produžio saradnju s Vučicom.

Tako će ovaj 33-godišnji fudbaler nastaviti karijeru u dresu tima s Olimpica, gdje je debitovao još davne 2001. godine.

De Rossi je kompletnu karijeru proveo u redovima Vučice. Postao je nezamjenjiv član prvog tima i za rimski klub je u dosadašnjem dijelu karijere odigrao 561 meč i postigao je 59 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle sezone je držao sredinu terena sigurnom, a nastupio je u 40 utakmica, te je zabio pet pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi