Spalletti: Džeko je osjećao krivicu i kada nije igrao
Foto: EPA

Italijanski stručnjak napustio Romu

Spalletti: Džeko je osjećao krivicu i kada nije igrao

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Luciano Spalletti danas je održao konferenciju za novinare nakon što je Roma saopštila da više neće biti trener ovog kluba.

Spalletti je s Vučicom imao ugovor do kraja ove sezone, ali je rimski klub odlučio da mu neće ponuditi produženje saradnje, te da će tražiti novog trenera. Italijanski stručnjak je održao danas konferenciju za novinare na kojoj se zahvalio Romi na svemu što su mu pružili, te im je poželio mnogo sreće u narednoj sezoni.

Sada već bivši trener rimske ekipe na press konferenciji dotakao se i Edina Džeke koji je sezonu završio kao najbolji strijelac Serije A sa 29 golova. Spalletti je bh. napadača opisao kao veoma osjetljivog igrača koji je uvijek želio igrati i pomoći ekipi da dođe do bodova.

"Džeko je veoma osjetljiv tip jer su ga pogađali medijski natpisi. Kada on ne postigne gol onda svi govore kako treba da ide i to ga je pogađalo. On se osjećao krivim za poraze i kada nije igrao. Kada postignete toliko golova sve je jasno o kakvom se igraču radi", rekao je Spalletti, te u nastavku odgovorio na pitanje šta je bila razlika u igri Rome ove sezone u odnosu na prošlu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prošle godine smo imali igrače kao što su Miralem Pjanić i Seydou Keita. Ove godine smo išli u drugom pravcu. Tim je igrao drugačije i imali smo Džeku na kojem se zasnivala naša igra. U tome je razlika".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti