De Rossi se nakon Svjetskog prvenstva oprašta od Italije

Napušta reprezentaciju

De Rossi se nakon Svjetskog prvenstva oprašta od Italije

Reprezentacija Italije sutra će igrati prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja.

Tim povodom novinarima se na press konferenciji obratio vezni fudbaler Italije Daniele De Rossi koji se prisjetio posljednjeg susreta protiv Urugvaja. Bilo je to na Svjetskom prvenstvu u Brazilu tokom grupne faze, a Italija je tada izgubila 1:0 te je eliminisana sa takmičenja. Također, taj meč će ostati upamćen i po tome što je Luis Suarez ugrizao Chiellinija. 

"Imam loše uspomene kada se spomene Urugvaj. To je bio posebno negativan dan kojeg su mogli osjetiti samo oni koji su bili tu. Sutra igramo kako bi poboljšali FIFA rejting. Naša je dužnost d ostvarimo dobar rezultat", rekao je De Rossi.

Također, novinare je interesovalo da li će De Rossi igrati na Euru 2020. godine koje će se, između ostalog, održati i u Rimu. Odgovor je bio negativan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Imat ću 34 godine za nekoliko mjeseci i siguran sam da mogu biti važan igrač na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ipak, ako pomislim na 2020. godinu, tada ću već imati 37 i moram biti realan. Rim i Italija su moj dom i, ako budem trebao, bit ću tu uvijek. Ako pričam sa svojim prijateljem dok smo na pici, rekao bi mu da će Svjetsko prvenstvo biti moje posljednje takmičenje u dresu reprezentacije", rekao je De Rossi. 

Podsjetimo, De Rossi će sutra upisati svoj 113. nastup u dresu Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi