Pirlo i De Rossi neće igrati na Evropskom prvenstvu?

Za njih nema mjesta u reprezentaciji Italije

Pirlo i De Rossi neće igrati na Evropskom prvenstvu?

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije ovog ljeta igra na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Navijači Italije s velikim nestrpljenjem očekuju sastav selektora Antonia Contea koji će izabrati igrače za Evropsko prvenstvo. Italijanski mediji danas prenose da će EP u Francuskoj najvjerovatnije propustiti legendani Andrea Pirlo, te Daniele De Rossi.

Conte je izjavio u nekoliko navrata da će se na spisku naći samo igrači koji su standardni u svojim klubovima, te oni koji se nalaze u dobroj formi. Pirlo je trenutno na pauzi jer prvenstvo u MLS-u još uvijek nije počelo što će ga na kraju najvjerovatnije udaljiti od reprezentacije.

Što se tiče De Rossija on je u nekoliko navrata ostajao bez poziva jer je prethodno dobijao "neshvatljive" crvene kartone u klubu, što mu je Conte žestoko zamjerio. Njihov odnos i nije baš najbolji, te Italijani očekuju da će De Rossi EP gledati pored malih ekrana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, bez mjesta u reprezentaciji ostat će i Mario Balotelli, a umjesto njega će u Francusku Lorenzo Insigne ili Federico Bernardeschi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi