De Zerbi: Da imamo Edina Džeku u napadu i mi bi igrali na duge lopte

Treneru italijanskog fenjeraša nedostaje jedan igrač poput Dijamanta

De Zerbi: Da imamo Edina Džeku u napadu i mi bi igrali na duge lopte

Roma je sinoć u okviru 24. kola Serije A savladala Benevento sa 5:2 i tako konačno odigrala jednu efikasnu utakmicu, a golgeterski post je prekinuo i naš Edin Džeko koji je u 59. minuto zatresao mrežu "fenjeraša".

Iako je Benevento prvi došao do vodstva i to u sedmoj minuti preko Guilhermea, Roma je golovima Fazija i Džeke stigla do preokreta, a potom i ubjedljive pobjede.

"Odlično smo igrali u prvom poluvremenu, ali kasnije je do izražaja došao superiorni kvalitet igrača Rome koji su dominirali u drugih 45 minuta", istakao je nakon utakmice trener Beneventa Roberto De Zerbi.

"Sada već postoji razlika između nas i timova u sigurnoj zoni, zato moramo biti puno odlučniji i napadati u svakoj situaciji, to nam je neophodno", nastavio je De Zerbi, pa na kraju dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo igrati pasovima, početi od zadnje linije, pa prema naprijed, jer naši igrači posjeduju takve karakteristike. Da imamo Edina Džeku u napadu i mi bi pokušavali dugim loptama, ali naši napadači su niski i brzi."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi