Rangnick odbio golmanov zahtjev za transfer: "Želim da ostane do kraja sezone"

Henderson tražio da ide

Rangnick odbio golmanov zahtjev za transfer: "Želim da ostane do kraja sezone"

E. Škorić

Golman Manchester Uniteda Dean Henderson tražio je od kluba da ga pusti da ide, no menadžer Ralf Rangnick je odbio takvu mogućnost.

Henderson je prošle sezone upisao 13 nastupa u Premier ligi i očekivalo se da će izazvati Davida De Geu u borbi za 'jedinicu', ali na kraju je Španac sjajnim intervencijama dobio povjerenje najprije Olea Gunnara Solskjaera, a zatim i Rangnicka.

Stoga je Henderson ostao bez nastupa u Premier ligi ove sezone i upisao je samo dva nastupa ukupno u svim takmičenjima, zbog čega je namjeravao napustiti Old Trafford, ali Rangnick je odbio da mu otvori izlazna vrata.

"Prije nekoliko sedmica pitao me da ide, ali sam mu rekao da bih radije da ostane do kraja sezone", rekao je Rangnick za talkSPORT nakon pobjede od 1:0 nad Aston Villom u ponedjeljak u trećem kolu FA kupa.

"Jako smo sretni s našim golmanima i ako je do mene, ne bih želio da on ode".

Za 24-godišnjaka je navodno zainteresiran Newcastle, koji se pojačava tokom zime kako bi ostao uz ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši golman Uniteda Mark Bosnich za razliku od Rangnicka vjeruje da Henderson mora napustiti Old Trafford kako bi osigurao igranje u prvoj postavi.

"Mislim da bi trebao da ide. On je u fazi svoje karikere kada je važno braniti, a ne sjediti na klupi. De Gea je bio izvrstan i u to nema sumnje, ali golman poput Deana Hendersona zaslužuje biti na golu. Najbolje bi mu bilo da ode", rekao je Bosnich.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi