Novi trener Veleža vjeruje u pobjedu protiv Željezničara, adut vidi u navijačima

Dean Klafurić pred sutrašnji meč

Novi trener Veleža vjeruje u pobjedu protiv Željezničara, adut vidi u navijačima

Eldar Ganibegović

Hrvatski stručnjak Dean Klafurić sutra će imati debi na klupi Veleža i to u jakoj utakmici protiv Željezničara. Bez obzira na ime protivnika, on vjeruje u pobjedu.

Sutra u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež na Areni Rođeni dočekuje Željezničar.

Bit će to prva utakmica Veleža u kojoj će ga s klupe predvoditi Dean Klafurić, koji je naslijedio Nedima Jusufbegovića na klupi mostarskog tima.

Bez obzira na to što Velež u ovaj meč ulazi nakon poraza, a Željezničar nakon pobjede, Klafurić je optimista i želi puni plijen u prvoj utakmici na klupi Rođenih.

"Ekipa je spremna, igrači su fizički dobro pripremljeni, ali i taktički educirani. Ipak, najviše raduju pristup spremnost na rad i pristup koji je na vrhunskom nivou. Analizirali smo protivnika i na krilima igre protiv Sarajeva, dat ćemo sve od sebe, te zajednički sa navijačima vjerujem doći do pobjede", rekao je Klafurić.

"Imao sam sreću u karijeri raditi u velikim klubovima i sa velikim navijačkim grupama. Znam da je Veležova posebna i sretan sam zbog toga. To je nešto što je dar s neba od Boga. Veselim se tome i jedva čekam da utakmica počne", dodao je.

Utakmicu je najavio i Ante Oreč, 21-godišnji fudbaler Veleža, te istakao da su zamisli Klafurića već prihvaćene:

"Ekipa je spremna, motivisana. Ovo je veliki derbi. Spremni smo. Znamo koliko je to veliki klub. Dobro smo ih analizirali. Prihvatili smo zamisli novog šefa."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Velež - Željezničar igra se sutra, 3. septembra 2023. godine, u 19:45 sati, a u isto vrijeme igra se i utakmica Tuzla City - Igman.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Tako je Šefe,Po Pobjedu.JAKO ROĐENI.SVI NA ARENU,JAKOOOOO
3 0
Zaccheroni
Nadam se da savez nece kazniti Velez poslije petrde zelji
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi