Debakl Prosinečkog u ligaškom debiju za Kayserispor

Kvržić dobio direktan crveni karton

Debakl Prosinečkog u ligaškom debiju za Kayserispor

E. Čaušević

Fudbaleri Alanyaspora danas su na svom terenu pobijedili Kayserispor sa 5:1 u meču 18. kola turske Superlige.

Alanya je do prednosti stigla u 38. minuti kada je Tzavellas pogodio za 1:0 na asistenciju Caulkera. No, detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme desio se u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je bh. reprezentativac Zoran Kvržić dobio direktan crveni karton.

Kvržić je neoprezno faulirao protivničkog igrača, a sudija mu je prvo pokazao žuti karton. No, onnda je gledao VAR i poništio je tu odluku, te Kvržiću dao direktan crveni karton i posao ga u svlačionicu.

Nakon toga gosti su doživjeli pravi debakl u nastavku. U 59. minuti Alanyja je povela sa 2:0 golom Bakasetasa, a samo tri minute kasnije Cisse je pogodio za 3:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U finišu meča vidjeli smo još tri gol.a Prvo je Fernandes pogodio za 4:0, a rezultat je uspio smanjiti Pedro Henrique golom za 4:1. No, u 92. minuti Fernandes je drugim golom na meču postavio konačnih 5:1.

Na klupi Kayserija u ligi je debitovao bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, koji se nije baš najbolje proveo. Također, i za Kvržića je ovo bio debi za gostujući tim.

Top Komentari

Polako tek je prva utakmica za Zutog, eto sad ce Kayserispor pobijediti Ankaragucu sa 2:1 kod kuce i tako ce se Kayserispor pomijeriti za jedno mjesto gore na tabeli.
1 0
premium
Ne razumijem ljude koji se raduju tuđoj nesreći čija god bila...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi