Debelo će se pokajati: Osijek žestoko kazno Grezdu
Foto: Screenshot

Za udaranje napadača Rijeke

Debelo će se pokajati: Osijek žestoko kazno Grezdu

Albanac Eros Grezda žestoko je kažnjen od strane Osijeka za udaranje Antonija Čolaka.

Incident se dogodio nakon polufinalne utakmice Kupa, u kojoj je Osijek poražen rezultatom 3:2, kada je Grezda na parkingu nasrnuo na napadača Rijeke i pritom ga šakom udario.

Pravdao se Grezda kako ga je Čolak vrijeđao na nacionalnoj osnovi, međutim u Hrvatskoj za to nisu imali toleraciju. Prvo mu je HNS izrekao kaznu zabrane igranja na četiri prvenstvene ili kup utakmice, da bi potom po pravilniku postupio i Osijek.

Klub iz Slavonije objavio je da će Grezda u sljedećih godinu dana imati 20 posto manja primanja. S obzirom na ugovor koji ima, 24sata.hr pišu da ukupna kazna prema tome iznosi 60.000 eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Iako je u obrazloženju svoga postupka naš napadač naveo kako je bio isprovociran od strane suparničkog igrača i vrijeđan na nacionalnoj osnovi, čelništvo NK Osijek zauzelo je stav da je Grezdina reakcija bila neprimjerena i nedopustiva za jednog sportaša. Stoga mu je izrečena maksimalna, dakle najveća dopuštena klupska kazna u takvim i sličnim situacijama", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Nema sumnje da će se Grezda debelo pokajati za 'šaketanje'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi