HNS izrekao kaznu Grezdi zbog napada na igrača Rijeke

Albanac je dobro prošao

HNS izrekao kaznu Grezdi zbog napada na igrača Rijeke

Glavna vijest hrvatskih sportskih medija nakon prošlog vikenda bio je napad Erosa Grezda na Anotonija Mirka Čolaka.

Hrvatski fudbal se vratio minulog vikenda utakmicama polufinala Kupa, a u nedjelju je Rijeka nakon preokreta na svom terenu uspjela savladati Osijek, rezultatom 3:2.

Plasman Rijeke u finale je, međutim, prošao u sjeni incidenta nakon utakmice.

Naime, fudbaler Osijeka Eros Grezda je nakon utakmice, u prostoru stadiona, prišao napadaču Rijeke Čolaku i udario ga šakom.

Albanac je danas saznao kaznu.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza je odlučila izreći zabranu igranja naredne četiri utakmice (1. HNL ili Kup).

Jedno je sigurno, Grezda može biti zadovoljan izrečenom sankcijom s obzirom da se i grublji crveni karton, u žaru igre, nekada zna kazniti sa zabranom u trajanju od tri-četiri utakmice.

Treba istaći da se Eros Grezda ove zime vratio u Osijek nakon što u škotskom Rangersu nije dobio šansu. Podsjetimo, njega je Osijek na ljeto 2018. prodao škotskom velikanu.

Top Komentari

pero98
Zasluženo. Forza Fiume.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi