Debi Ćavara, Ibišević gol i asistencija, HSV ne gubi nadu

Bundesliga

Debi Ćavara, Ibišević gol i asistencija, HSV ne gubi nadu

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Marijan Ćavar upisao je danas prve nastupe u Bundesligi u dresu Eintracht Frankfurta.

Ovaj mladi nogometaš je dobio šansu u drugom poluvremenu meča Bayern - Eintracht, pa je tako nekadašnji prvotimac Zrinjskog dobio čast da u ovakvom meču upiše debi.

Inače, Bayern je u miješanom sastavu s 4:1 pobijedio Eintracht, mada je Jupp Heynckes odmarao skoro kompletan prvi tim za Madrid.

Hertha je u Berlinu odigrala 2:2 s Augsburgom. Gosti su vodili 2:0 do 84. minute, a onda pogodak Vedada Ibiševića iz penala, a potom asistencija za Selkea u 87. minuti za 2:2. Inače, bivši bh. reprezentativac u igru je ušao u 71. minuti.

Veliku pobjedu ostvario je HSV u Wolfsburgu (3:1), pa dava kola prije kraja ima dva boda manje upravo od svog današnjeg rivala, pa ostaje nada će se po ko zna koji put ovaj tim spasiti najgoreg.

Wood, Holtby i Waldschmidt su bili strijelci za HSV, a Brekalo za Wolfsburg. I uz to dodajmo da su Schalke i Borussia M'gladbach odigrali 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi