Ibišević na izlaznim vratima Herthe, gdje nastavlja karijeru?

Ušao u pozne igračke godine

Ibišević na izlaznim vratima Herthe, gdje nastavlja karijeru?

Ukoliko je vjerovati pisanju njemačke štampe, dvogodišnjoj epizodi Vedada Ibiševića u Herthi bi mogao doći kraj na kraju sezone.

Ibišević je zagazio u pozne igračke godine i samo je sjenka igrača iz nekih ranijih sezona, a svjesni toga su i u Herthi, čiji čelnici navodno namjeravaju na kraju sezone raditi na podmlađivanju momčadi.

Nijemci tvrde da je Ibišević na izlaznim vratima i da će sportski direktor kluba Michael Pretz uskoro razgovarati s njim, a osim bh. napadača, navodno se u Herthi planiraju i riješiti Kaloua.

Ibišević pod ugovorom sa Herthom do 2019. godine, tako da bi u slučaju transfera berlinski klub dobio određeni iznos na ime obeštećenja. Nagađa se da bi Ibišević kraj u Herthi značio ujedno i odlazak u Bundeslige, a kao naredne stanice u karijere spominjale su se Kina i Sjedinjene Američke Države. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovoj sezoni Ibišević je za Herthu odigrao 22 ligaške utakmice, a na svom kontu ima četiri pogotka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti