Protiv Crne Gore zvanični oproštaj trojice Zmajeva

Meč se igra 28. maja u Zenici

Protiv Crne Gore zvanični oproštaj trojice Zmajeva

Samir Mlaćo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. maja će u Zenici odigrati prijateljski meč protiv Crne Gore. Bit će to nova kvalitetna provjera za izabranike Roberta Prosinečkog, a cijene ulaznice za ovaj meč će iznositi 20 KM (zapad), 15 KM (istok) i 10 KM  (sjever i jug). 

Na jučerašnoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH prihvaćen je prijedlog da se na utakmici protiv Crne Gore upriliči zvanični oprooštaj za igrače koji su odigrali najmanje 80 zvaničnih nastupa za "A" selekciju, a to su Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

"Imajući u vidu značaj plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prihvaćen je i prijedlog da se za igrače koji su nastupali na ovom takmičenju u narednom periodu organizuje zajednički oproštaj u jednoj od humanitarno-revijalnih utakmica", istakli su iz krovne kućeg bh. nogometa.

Misimoić se iz reprezentacije povukao 2014. godine, Spahić krajem 2016. godine, dok je Ibišević ovu odluku donio sredinom 11. mjeseca prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti