Debi za pamćenje Dušana Vlahovića u Ligi prvaka

Remi Villarreala i Juventusa

Debi za pamćenje Dušana Vlahovića u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Villarreal i Juventus večeras su odigrali prvi susret osmine finala Lige prvaka, a završen je rezultatom 1:1.

Italijanskom velikanu trebalo je samo 32 sekunde da dođe do prednosti na ovom gostovanju. Dušan Vlahović je u svom debitanskom nastupu u Ligi prvaka postigao pogodak i ušao u historiju.

Potom Villarreal preuzima incijativu, te dolazi do prave šanse u 12. minuti. Pedraza je ušao u šesnaesterac, lotpa se odbija do Lo Celsa, ali Argentinac ne uspijeva šutirati baš najbolje u izglednoj poziciji.

Nekoliko minuta kasnije Danjuma je pucao, Szczesny odbranio. Zatim Juve prijeti preko Locatellija i Morate, blokiran je udarac McKenniea, pa je ostalo 0:1 na poluvremenu.

Početak drugog dijela počinje šansom za Moratu, no onda se Villarreal nametnuo kao gazda na terenu i stigao do izjednačenja u 66. minuti, kada je Parejo nakon loše intervencije gostujuće odbrane uspio zabiti za 1:1.

[twitter]https://twitter.com/Anlikgoller02/status/1496234713882705924[/twitter]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Villarreal se i nakon gola dobro držao, pravio je pritisak na zadnju liniju Juventusa, ali do kraja se rezultat više nije promijenio.

Moglo bi se reći da je ovih 1:1 najzaslužniji rezultat, ali nema dileme da nas u martu očekuje puno uzbuđenja u Torinu, kada će Juventus ugostiti špansku ekipu i ipak imat će ulogu favorita bez obzira na slabija izdanja u Seriji A ove sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nogometni tata je ovaj mali, Đeko je kloc, kurćina
6 30
King_Kenny
...koje smaranje sa Vlahovicem od strane komentatora jbt...lik slucajno zabio gol u 1. minuti poslije cega se nije vidio narednih 90,ali lik je pricao o njemu citavu utakmicu.
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti