Navijači Fiorentine preziru i Vlahovića i Juventus, ali ovaj put će navijati za njih!

Imaju dobre razloge za to

Navijači Fiorentine preziru i Vlahovića i Juventus, ali ovaj put će navijati za njih!

Edmir Škorić

Juventus večeras gostuje Villarrealu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Ako pitate istinskog navijača Fiorentine šta misli o Juventusu ili njihovom novom napadaču Dušanu Vlahoviću, reći će vam sve najgore. Juventus je zakleti neprijatelj Viola, a Vlahović je postao izdajnik za navijče Fiorentine nakon što je odbijao produžiti ugovor, pa je ove zime završio u Juventusu.

Vlahović je bio najbolji igrač i strijelac Fiorentine, ali reprezentativac Srbije nije mogao odoliti pozivu najtrofejnijeg tima u Italiji i večeras će osjetiti slast igranja u Ligi prvaka.

Pretpostavlja se da će predvoditi napad svog tima (sastave još ne znamo), a ono o čemu pišu mediji u Italiji danas je sasvim zanimljivo - Juve će imati podršku i navijača Fiorentine.

Prosto zvuči apsurdno da će neko u Firenci bodriti Juventus i Vlahovića, ali postoje dobri razlozi za to. Naime, Fiorentina očekuje dodatni novac kroz bonuse, a jedan dobar dio odnosi se i na što bolje partije i plasman u Ligi prvaka.

Drugi, još veći razlog zbog čega će "navijati" za Juventus jeste činjenica da bi Italijani, u slučaju da neki njihov klub osvoji Ligu prvaka, dobili i peto mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Fioretnina je trenutno sedma s realnim šansama da bude među pet najboljih ekipa u Italiji, što bi joj moglo mnogo značiti ako Juventus osvoji Ligu prvaka. Od Intera je to teško očekivati jer je ovaj tim pred eliminacijom zbog 2:0 poraza na Meazzi od Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vlahović je dobro otvorio avanturu u Torinu, pa je postigao gol u prvom meču protiv Verone, a dobre igre pružio je i protiv Atalante te Torina, s tim da je najzaslužniji za pobjedu nad Sassuolom i plasman u polufinale Kupa Italije.

Iza njega je izuzetan period u životu. Pronašao je novu djevojku i izgradio sretnu vezu, a prošlu godinu pamtit će zbog toga što je pomogao Srbiji da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrki_ba
Mislim da ste se nesto preracunali... jedini nacin da ucestvuje 5 klubova iz jedne drzave je da osvoje ligu prva i evropa ligu a da nebudu u prva 4 u svojoj lizi? Mozda grijesim ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi