Radamel Falcao večeras igra posljednji meč za Monaco
(Foto: EPA)

Kolumbijac se vraća u La Ligu

Radamel Falcao večeras igra posljednji meč za Monaco

M. Šljivak

Iskusni kolumbijski napadač Radamel Falcao (33) večeras vjerovatno igra svoj posljednji meč u dresu Monaca.

Kneževi su ove sezone igrali očajno. Falcao je bio jedan od rijetkih koji su u svakoj utakmici igrali dobro, a večerašnji duel protiv Nice u 38. kolu Ligue 1, mogao bi biti njegov posljednji za Monaco.

Prema navodima L'Equipea 33-godišnji napadač bi karijeru mogao nastaviti u Španiji. Interes za njega pokazuju Atletico Madrid i Valencia i vjerovatno će jedan od ova dva kluba biti njegova stanica u karijeri.

Falcao je već igrao u Atleticu. Odigrao je od 2011. do 2013. godine dvije sjajne sezone, postigao je 70 golova i pomogao je Jorgandžijama da osvoje titulu Evropske lige i Kup Kralja.

Sada ga tim iz Madrida ponovo želi u svojim redovima, ali će velikog rivala imati u ekipi Valencije. Šišmiši sa Mestalle se nadaju da će dobri odnosi vlasnika Petera Lima i Falcaovog agenta Jorgea Mendesa na kraju presuditi i da će Kolumbijac obući dres Valencije.

Također, Falcao ima i nekoliko ponuda iz Kine. Međutim, za njih nije zainteresovan i po svemu sudeći ćemo ga od naredne sezone ponovo gledati u Španiji.

Falcao je član Monaca postao 2013. godine. Igrao je potom dvije sezone na pusudbama u Manchester Unitedu i Chelseaju, ali se u Premiershipu nije proslavio.

U dresu Kneževa je igrao veoma dobro i u 132 utakmice postigao je 82 pogotka. Petnaest njih je postigao ove sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored navedenih klubova ranije je još igrao za Porto i River Plate.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi